CHCKN tofu met potato wedges

IMG_1474

Tofu is een eiwitrijke vleesvervanger. Het wordt gemaakt van sojabonen. Als je meer wilt leren over hoe tofu gemaakt wordt, dan raad ik je dit artikel aan.

Mijn eerste ervaring met tofu was niet echt geweldig. Ik had toen ook totaal geen idee hoe ik het moest klaar maken. De structuur doet me aan kauwgum denken en aan tofu zit geen smaak aan. Eigenlijk sinds ik vegan sushi eet in japanse restaurants ben ik tofu pas gaan waarderen.

Nog steeds vind ik het lastig om lekker tofu te bereiden. Meestal maak ik scrambled tofu als ontbijt (recept volgt later). Een poos geleden kwam ik een recept tegen van Cassey Ho van Blogilates. Dit is recept is echt serieus een super lekkere manier om tofu te bereiden!

Wat heb je nodig voor de CHCKN tofu?

– 1 blok tofu (let op dat je de extra frim variant pakt)
– 1/3 cup (biologische) bloem
– 1/4 cup voedingsgist (geen zorgen als dit niet in huis hebt, de smaak wordt niet minder zonder)
–  1 TBSP mosterd
– 1/2 tsp peper
– 1/2 cup water
– 1 tsp chipotle kruiden
– 2 TBSP kokosolie

Bereiding
Druk zoveel mogelijk water uit de tofu. Dit kun je doen door de tofu in keukenpapier te wikkelen en vervolgens afdekken met iets zwaars. Laat ongeveer een kwartier zo staan. De tofu moet zo droog mogelijk zijn anders blijft het beslag niet zitten. Terwijl je wacht tot de tofu droog is, maak je alvast het beslag door alle ingrediënten te mixen. Als de kokosolie nog hard is, kun je deze au bain-marie smelten.

Wanneer de tofu droog genoeg is breek je deze in kleine stukjes en mix deze stukjes met het beslag. Bak de stukjes in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn.

Wat heb je nodig voor de potato wedges?
– lekkere aardappels
– kruiden naar smaak

Bereiding
Was de aardappelen goed af en snij eventuele pitjes weg. Snij de aardappels in partjes. Kook de aardappels eerst 10 minuten voordat je ze opbakt. Ik doe meestal een half blokje groentebouillon in het water voor wat extra smaak. Je kunt de aardappels in een kookpan koken, maar dit kan net zo goed in een koekenpan met deksel. Scheelt weer extra afwas. Zorg dan dat de aardappeltjes net onder water staan.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s