Pittige vegan nacho ovenschotel

vegan nachosDit is denk ik toch wel mijn favoriete comfort food. Het originele recept is van de Groene Meisjes waar ik een eigen draai aan gegeven heb.

Wat heb je nodig?

  • tofu gehakt
  • 1 rode puntpaprika, in dunne reepjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 blikje mais
  • 1 blik gepelde tomaten
  • tortilla chips
  • 1 eetlepel chipotle poeder
  • chili poeder (naar smaak)
  • koriander (naar smaak)

De bereidingswijze:
Stap 1.)  Zet de oven op 200 graden
Stap 2.)  Fruit de ui in een koekenpan tot de ui glazig wordt. Voeg dan het tofu gehakt toe.
Stap 3.) Voeg na een paar minuten de mais en paprikareepjes aan het mengels.
Stap 4.) Voeg het blik tomaten toe en breng het mengels op smaak met de kruiden. Laat nog een paar minuten pruttelen op het vuur.
Stap 5.)  Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag tortilla chips. Vervolgens bedek je deze laag met het groente-mengels. Herhaal, maar eindig met een laag chips. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven. Iedere oven is anders dus houdt de ovenschotel in de gaten!

Tip: lekker met guacemole

Follow my blog with Bloglovin

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s